”OMDAT ZWOLLE ONS THUIS IS”

Jonnie & Thérèse Boer

BRASS BOER THUIS

Zoals de vaderlandse dichteres Adriënne Freebusch lang geleden al schreef in haar epos ‘Op zoek naar Geluk’:

Waar voelt een mensch zich prettig,
en waar op zijn gemak?
Ja, thuis hervindt hij kalmte,
en is hij onderdak.

In Brass Boer Thuis hanteren we qua gerechten dezelfde stijl als onze Brass Boer op Bonaire, maar dan uiteraard met ingrediënten uit de Zwolse regio. Het is een bistro-brasserie ‘nieuwe stijl’, waarbij veel gerechten rechtstreeks vanaf het houtvuur naar de gasten gaan.

Je kunt met 2, 3 of 4 gerechtjes van onze kaart jouw eigen menu samenstellen. Maar je kunt ook kiezen voor ‘(h)eerlijk zullen we alles delen’, een Brass boer menu dat we per tafel gaan serveren: 3 items om gezellig samen van te genieten. Grotere trek? Geen probleem! Dan neem je gewoon het family-style menu, met 8 items! De menukaart onthult verder ook nog een paar bijzondere Chefs Specials, favorieten van onze keukenmeesters.

Uiteraard schenken wij ook de wijnen, die daar perfect op aansluiten, en die we vanuit alle hoeken van de wereld naar Zwolle halen. Daarnaast hebben we een paar zeer bijzondere wijnen, met genoeg karakter om op eigen benen te staan: de oprechte liefhebber weet niet wat hem – of haar – overkomt… We serveren onze wijnen overigens per glas; een aantal bijzondere kun je ook per glas met de coravin bestellen.

Boer helpt boer

De afgelopen tijd was pittig… Het is zwaar voor de visboer, de aardbeienboer en ook voor onze groenteboer. Maar we hebben het volgehouden!

De Librije en Brass Boer Thuis slaan de handen in een. Op zondagen in juni, juli, augustus en september starten we met BOER HELPT BOER in de kassen van Eef Stel in Dalfsen.

Zondag 14 juni is onze eerste Boer helpt Boer pop-up bij Eef Stel. In de kas kookt onze chef diverse snacks en 5 gerechten zoals u van ons gewend bent. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van groenten en kruiden uit de kas. Wij willen een beleving geven waar onze producten vandaan komen en hierdoor steun geven aan de lokale boer.

Om 17.00 uur starten we met een aperitief en een rondleiding door de kas, waar Eef verschillende producten zal laten zien. Dan zullen we een mooi menu serveren met een touch van De Librije & Brass Boer Thuis.

Mail naar info@brassboerthuis.nl om een tafel (minimaal 4 personen) te reserveren. Wij hebben een beperkt aantal tafels beschikbaar.

Tijd: 17.00 uur tot ongeveer 21.00 uur
Kosten: 55 euro voor het menu, exclusief dranken
Waar: Kwekerij Eef Stel in Dalfsen

Wanneer:

Zondag:

Zaterdag:

14 juniVol!
21 juniVol!
28 juniVol!
5 juliVol!
19 juliVol!

2 augustus – Vol!
23 augustus – Vol!
6 september – Vol!
13 september – Vol!
27 september – Vol!

4 juli – Vol!
18 juli – Vol!
1 augustus – Vol!
22 augustus – Vol!

5 september – Vol!
12 september – Vol!
26 september – Vol!

Zondag:
14 juniVol!
21 juniVol!
28 juniVol!
5 juliVol!
19 juliVol!
2 augustus – Vol!
23 augustus – Vol!
6 september – Vol!
13 september – Vol!
27 september – Vol!

Zaterdag:

4 juli – Vol!
18 juli – Vol!
1 augustus – Vol!
22 augustus – Vol!
5 september – Vol!
12 september – Vol!
26 september – Vol!

Thuis voor u Thuis menu

Via Cook Like a Chef bieden wij een 3-gangen Thuis voor u Thuis menu aan. Van woensdag tot en met zaterdag door geheel Nederland en deel van België leverbaar. Wij hebben het meeste werk gedaan, maar het is aan u om de finishing touch te geven aan de gerechten.

In een heldere instructie en korte video leggen wij uit wat hiervoor de laatste stappen zijn, zodat u heerlijk kunt genieten van onze gerechten bij u thuis!

Meer informatie & bestellen

RESERVEREN

Menukaart

Ontdek op de kaart gerechtjes met ingrediënten uit de Zwolse regio, waarvan de meeste rechtstreeks van het houtvuur komen. Volop brassen doe je met het ‘(h)eerlijk zullen we alles delen’, een family style menu dat we per tafel serveren. Ook bijzonder zijn onze Chefs Specials. Of wil je zelf je menu samenstellen, dat kan! Vanuit alle hoeken van de wereld hebben we wijnen laten overvliegen, zodat wij altijd iets moois en passends voor jou schenken. Alle ingrediënten voor een goede brass zijn in huis. Voor jou geldt alleen nog: geniet en voel je thuis!

Lunchmenu

Bij Brass Boer Thuis verwelkomen wij jou en je zakenrelaties en/of collega’s graag voor ons lunchmenu. We hebben een zakenlunch samengesteld die volledig op jullie schema kan worden afgestemd. Wij serveren een tweegangenmenu met een glas wijn, tafelwater en koffie/thee voor € 37,50 per persoon. Wil je met een groter gezelschap komen, dan is het ook mogelijk om in onze Brass Boer Thuiskamer te lunchen.

Theatermenu

Voorafgaand aan je bezoek van het theater of de bioscoop nog even lekker brassen! Kies dan voor ons theatermenu, dat bestaat uit drie gangen. Je bent welkom vóór 18.00 uur, zodat je alle tijd hebt om te genieten van het diner voordat de voorstelling of de film begint. Reserveer het theatermenu voor € 47,50 per persoon.

Gezelschappen

In onze sfeervolle Brass Thuiskamer kun je met een gezelschap van 6 tot 35 personen genieten van een lunch of diner. Onze Chef bereidt een 3-gangen Brass Boer menu of kies voor een Family Style menu bestaande uit 8 gerechtjes geserveerd in meerdere gangen. De menu’s zijn inclusief aperitief, tafelwater en koffie/ thee. De overige dranken zijn op basis van nacalculatie.

Prijs:
€ 55,- p.p. voor het 3-gangen Brass Boer menu

€ 65,- p.p. voor het Family style menu

Voor meer informatie over de mogelijkheden, kun je contact opnemen met Jan Willem Berendsen door een e-mail te sturen naar info@brassboerthuis.nl.

Brass Arrangement

Lekker brassen: dat doe je bij Brass Boer Thuis! Om het helemaal compleet te maken, kan je bij ons het Brass Arrangement reserveren. Je geniet van een family style menu bestaande uit 8 gerechtjes geserveerd in meerdere gangen, inclusief een glas cava, een fles ‘Kus van Thérèse’ -wijn en koffie/thee. Vervolgens overnacht je in een Royale Kamer bij Librije’s Hotel, waar je de volgende ochtend een uitgebreid ontbijt geserveerd krijgt. Een op en top brass-ervaring!

Boekingsdagen: Te reserveren op alle woensdagen.

Kosten: Vanaf € 445,00 op basis van tweepersoonsbezetting.

Voor meer informatie en/of een reserveringsaanvraag kun je een e-mail te sturen naar info@brassboerthuis.nl

EVEN VOORSTELLEN

Chef-kok van Brass Boer Thuis is Joris Bruurs, en de restaurantmanager is Jan Willem Berendsen. Zij werkten hiervoor bij Brass Boer Bonaire en Restaurant De Librije.
Op de foto zie je Chef-kok Joris Bruurs (rechtsvoor) en zijn team.

OPENINGSTIJDEN

LUNCH DO t/m ZO*

12:00 – 14:00 uur

DINER WO t/m ZA

17:30 – 22:00 uur

*ZONDAG DOORLOPEND GEOPEND

12:00 – 20:00 uur

Vakantie:
Zondag 27 december t/m dinsdag 5 januari 2021 – gesloten

CONTACT

info@brassboerthuis.nl
Tel: 038 – 79 20 110

Nieuwe Markt 21
8011 PG Zwolle

PARKEREN

Parkeerplaats Burgemeester van Roijensingel ±5 min.
Burgemeester van Roijensingel 18,
8011 CT Zwolle

Parkeerterrein Turfmarkt ±10 min.
Bagijnesingel 11,
8021 AC Zwolle

CADEAUBONNEN

Family Style Cadeau

Een Family Style verrassingsmenu dat we per tafel serveren: 8 items verdeeld over voor-, hoofd- en nagerecht (voor onze vegetarische gasten passen wij groente gerechten in). exclusief drank.

Brass Boer Cadeau

Een 3 gangen verrassingsmenu (kan ook vegetarisch).
exclusief drank.

Cadeaubonnen zijn ook verkrijgbaar in het restaurant.